2012. május 26., szombat

A 19. Próba

A tizenkilencedik próba, "találkozás és csoportélmény":

A tér bejárásával, bemozgással, súly vitelével, térben haladással indítottuk a napot. 
A lendület, a dinamikus mozgások és a testsúly áthelyzését gyakoroltuk korong segítségével. Érdekes tapasztalat ezzel az eszközzel dolgozni, hiszen "hibás kivitelezésnél" majdnem biztos hogy leesik a földre. Ha vezetés vagy dobás történik lendületes mozgás helyett például. De látványként is jellegzetes, nekem az egyik kedvenc eszközöm :) 

Csoportmozdulásunk első feladata a haladás a térben következett. Ebben a feladatban egy kupacba gyűlve, egymásra figyelve és egymással összehangolódva haladunk a térben. Sokszor egy-egy ember vezetése dominált és a helyben való álldogálás, a térben való haladás problémája adott feladatot nekünk.  Az irányváltásoknak egyértelműeknek kell lenniük, csoportdöntésként, egyszerre történve. Ez eléggé összetett feladat, az egymásra figyelést, egységként dolgozást tanulni és gyakorolni kell. 
Egy kicsit helyben állva a légzésünk összhangolására, helyváltoztatásra, gyakoroltuk a mozdulást. Aprócska helyzetet változtató, de minden esetben egyszerre egy irányba tartó mozgásokról van szó, nem ugyanannak a mozgásnak az utánzásáról. Különleges élmény a "csoportgondolat" :)

A vonalvivős /energianyalábos  :) / csoportfeladat következett, már kevesebbet ütközünk, de még feladat a vonalat követve, egyértelműbben továbbvinni.  

A tapasztalataink és gyakorlás eredményeképpen szépen halad csoportunk :)

Csatlakozás a kórushoz és részletes információk itt : https://www.facebook.com/events/217285121681714/

A nyáron pedig újabb programok következnek:
Egy irodalmi fesztivál részeseként kórusunk látható
június 10. vasárnap
helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Károlyi Mihály u. 16. 
esemény: Mozdulatművészet elméletben és gyakorlatban
kezdés: 18:00

Fenyves Márk táncművész bevezet minket a 100 éves mozdulatművészet iskola történetébe, táncoktatásának alapjaiba. Utána kezdődik a Mozdulatkórus verstánc estje, kísérlet a költészet - tánc - zene kapcsolatára, hagyományaikat őrizve, ám mai, új verstáncokkal bővítve. Babits Mihály szellemi társa volt Dienes Valériának, "Mennyei színjáték" verstánca 1915-ben készült, mely "lábról-lábra" örökítve fennmaradt.

Az eseményről részletesebben itt:

https://www.facebook.com/events/300074970080546/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése