2012. május 5., szombat

A 16.

A tizenhatodik próba, "találkozás és csoportélmény":

Ma a térben való haladással kezdtük a próbát. Alapfeladatnak hangozhat, de gyakorlásakor rádöbbentő erejű, hogy sokszor pontosan ezek az alapfeladatok nincsenek a helyükön, mint például a járás vagy a futás a térben. Amikor arra kerül a sor hogy megfelelően, nem rugózva, vagy éppen a súlyt nem hátrahagyva, lustán lépegetve haladjunk, hanem mintha vinnénk a teret magunkkal a zene ritmusára vagy az ütemet tartva, rögtön egy sor feladat tárul elénk e területen. Körben haladtunk az óramutató járásával megegyezően és ellenkezően is. Irányokat kis befelé és kifelé íven fordulással, 3 lépéssel váltottunk. 

Párban is segítettük egymást a haladás érzetének elsajátításában. Továbbra is köríven haladva, belülről a társunk mellett állván, keresztcsontját egy kézzel tolva ráéreztetni őt a haladásra. Ha úgy éreztük sikerült neki a haladást megéreznie, olykor-olykor magára hagyván figyeltük egymást. Érdekes és hasznos tapasztalat!


Együttmozdulás :)


Hármasával állva további feladatokkal bővült a járás.  A felső vállövet a kör ívének háttal fordítva kellett haladnunk, szorosan egymás mellett, mintegy "egy emberként", egymással összhangban reagálva. Ha fordulunk együtt fordulunk, ha körívet rajzolunk belül és kívül, egyszerre mozgunk. Nagyon tetszett ez a feladat! :)
Kis szünet után újra visszatértünk a korongokkal kialakított kis mozgássorunkhoz. Egyesével saját magunknak elevenítettü fel a már eddigi munkánkat. Feladatként Márktól azt kaptunk, hogy az egyénileg is kitalált mozgássorból egymástól minél többet tanuljunk meg. Lassanként összeállt egy-egy fix rész mindannyiunknak, összekötvén egymás után a mozdulatokat kialakult Egy nagy Mozgásegység. Hogy hogyan sikerült az intstrukcióknak megfelelő munka?? majd a jövő alkalommal kiderül :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése