2012. május 12., szombat

A 17. Próba

A tizenhetedik próba, "találkozás és csoportélmény":


A mai alkalommal több érdekes "súlyfeladatot" kaptunk. Az elsőnél körben haladással indultunk, mindkét karral felfelé nyújtózva. Majd ezek után a medence indításával 8 lépéssel/8 számolásra a súly áthelyezésével egyik vagy a másik oldalra tettünk meg egy kisebb kört. A körívet befelé és kifelé "rajzolva" is. Ezt rövíditettük fele ennyi idő alatt való súlyvitelre ( 4 számolás).  
Körben állva a második súlyfeladatban magas féltalpon, összezárt/vagy keresztbetett lábakkal, csak a csípőszakaszt köröztük, a súly áthelyezésével, megérzésével. Mindig arra kellett fordítani a csípőt amerre  a körzés halad. Majd a súly megérzésével elindítani valamerre a mozgást és hagyni hogy vigyen a lendülete, amíg el nem fogy, ekkor visszatérve a körbe kezdtünk egy újabbat indítani. (Mary Wigman-gyakorlat) :)
Elég nehéz ráérezni arra, hogy valójában a súly vitelével és lendületében történjen a haladás a térben. Egy idő után sokszor automatikusan bekapcsol a vezérelt mozgás. Ezt egymáson is észrevettük néha :)

Szünet után a földön ülve rugózásokkal, hajlásokkal páros lábra előre és oldalra valamint terpeszben és a talp összetételével variálta nekünk Márk :)  
Ismét egy nagyon jó próba és élmény együtt, és közeleg a nyár ami többmindent tartogat csapatunk számára :)

(Mozdulatművészeti gyűjtemény archív fotója - Kállai Lili iskolája) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése