2012. április 14., szombat

A 12. Próba ÉS kisebb kórusbemutató :)

A 12. Próba "találkozás és csoportélmény":

Tréningnek ugásokkal, lépéssorral váltogatott futással indul a próba.
 A rúddal szemben állva ezek után Berczik-féle gyakorlatokat, hajlásokat gyakoroltunk. Az hogy a test mely szakaszában történik épp a mozgás és hogyan halad tovább, nagy koncentrációt igénylő feladat. Ezek a mozgások sokkal nagyobb terjedelemben történtek annak idején, mint pl. most a hátrahajlás mértéke. Akár majdnem a földet érintve is hátra tudtak hajolni!! :) nagyon jó érzés a gerincszakaszokat  fokozatosan érzékelni, és a napokkal utáni "izomlázélményt" is szeretem.
Ezek után a tükörrel szemben fokozatos karvezetés majd irányokban való karlengetés következett. Vállból lendítve a kart az egész törzs, test reagálásával.

Szünet után újra korongoztunk a kb 30 centi átmérőjű fakorongokkal ( már korábban dolgoztunk velük ). Folyamatos mozgással, haladva "rajzoltunk" a levegőbe a korongjainkat tenyérben tartva. A súlyt folymatosan kellett vinni, sosem statikusan megállítani a mozgást. Ezt a munkát korong nélkül folytattuk, majd egy rövid mozgássort raktunk magunknak össze belőle. Ezekből 2-3 mat ismételtünk aztán de immáron csoportosan kupacba rendeződve mozogtunk. Ennek nehézségei számunkra pont a mozdulatok megállítása, a két lábon való "álldogálás" lett.
Mindazonáltal ez a feladat szerintem nagyon izgalmas játék.

Ezt a másnapi Fenyves Márkkal és Pálosi Istvánnal a Tánc világnapjára készült tévéinterjú keretében rögtönzött rövid kórusbemutatón is gyakoroltuk :) Örömmel tölti el a szívemet minden ilyen esemény, mely átadja azokat az értékeket, amelyeket ez a modern tánc műfaj képvisel :) Én nagyon jól éreztem magam, az energiák megsokszorozódnak minél inkább nő csapatunk és az érdeklődők, csatlakotók vagy nézők köre :)

Más rendezvények is voltak a héten, Fenyves Márk a 100éves házak ünnepség keretében egy általános iskolában tartott Orkesztika órát néhányunk segítségével :) Szuper volt látni a fotókat, a Khitonba öltözött gyerekek arcát!!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.384146711625288.92050.221102611263033&type=3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése