2012. április 7., szombat

A 11. Próba

A tizenegyedik próba, "találkozás és csoportélmény":


Istvánnal indult a tréningünk a mai reggelen. A talajon fekve gördülésekkel, kontrakciókkal mozgattuk be fokozatosan az izmainkat. A tempó gyorsulásával érezhető volt, hogy mennyivel gördülékenyebben kell ahhoz mozogni, hogy a mozdulatok egy összefüggő egységben és pontos izommunkával valósuljanak meg. Voltak feladatok ahol ez könnyebben, és voltak ahol nehezebben álltak össze számomra. 
A folyamatosságot, mozdulatkötéseket a "negyed óra" lábgyakorlattal éreztem a leginkább :)  Én így képszerűen jegyeztem meg a gyakorlatot. A testtünkkel mindig mint az óramutató, negyedeket fordulunk.. egy teljes körig, ez a feladat nagyon tetszett :) Ahogyan magamon megfigyeltem a testsúly tudatosítása is fontos. Mindig tudatosan és határozottan ott kell lenni a mozdulatban. 
Állásban következtek a lendítések és rugózások lábbal majd kar és törzs hozzátételével. Térben haladással és ugrással kiegészítve alaposan átmozgattuk magunkat.
A tükörrel szemben a könyököt test előtt mellmagasságban megtartva, alkar és kéz körök rajzolásával folytattuk a próbát Márkkal. Nem is gondoltam volna ilyen kreatívan sokféleképp lehet karral, kézfejjel mozogni. Kiegészítettük fokozatosan a törzs láb stb változatos mozgásaival.. szuper volt, érdekes, kreatív számomra :)


Csoportmunkánkat a közös "vonalrajzolással", "vonaltovábbadással"  folytattuk, újra csiszolgatva a figyelmet, a lehetőségeket a mozgásban. Ez egyszerűnek tűnő, de nagyon sokrétű izgalmas feladat!! Akkor a legjobb az érzete, mikor egyszerre mintegy az általunk vitt rajzolatra folyamatosan rácsatlakozunk és visszük visszük tovább, mintha egy energiafolyamot egy látható rajzot együtt alkotnánk :) 


Eközben nő csoportlétszámunk is, lassan 25 főt alkotva :)   


https://www.facebook.com/events/217285121681714/?ref=ts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése