2012. június 10., vasárnap

Pim Margó Fesztivál - Kórusszerepléssel

Megérkeztünk a Károlyi palotában lévő Petőfi Irodalmi Múzeumba, amely csodálatos élményként tárult elénk a termek és belső tér korhű falaival. A klasszicista épület mennyezeti festményével elbűvölt minket, már a próbán is jól éreztük magunkat.
Bejártuk a teret és végül a bejárati lépcsősoron V-alakban állva kezdtünk :)


kánon-mozdulatok V-alakban

Ezek után beinvitáltuk az embereket a termekbe a felső szintre és Fenyves Márk elméleti előadása következett a Mozdulatművészet 100 évéről és annak résztvevőivel és érdekes történeteivel.
Éreztük, hogy az újraalapított  Mozdulatkórus milyen fontos részét is képezi már történetileg és a Mozdulatművészetnek és örömmel konstatáltuk, hogy a részesei lehetünk e szépségnek.

Mindezek után a második teremben V-alakban beállva a kánon-mozgással kezdtünk újra és az előző napi hullámban való érintkezéses mozdulatfolytatásra tértünk át. Végül a vonalkövetés bemutatójával és az egyéni, egymást követő, helyváltoztató kánonmozdulatok következtek. 
Térskála-bemutató

Az eseményről fotók láthatók az Orkesztika Alapítvány - Mozdulatmávészeti Stúdió oldalán itt:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.425089924197633.98199.221102611263033&type=3



Nyilvános eseményként be is lehetett állni és részt venni kórusmunkánkba, Fenyves Márk a Babits est c. mozdulatművészeti darabból tanított nekünk egy röpke részletet, nagy örömünkre.
Végül Schell Martin bemutatta E. Kovács Éva - Föld c. még 1943-ban készült darabját.


 A nap zárásaként körben állva közös légzőgyakorlattal búcsúztunk el egymástól és a helytől! Ezúttal is különleges élményben volt részünk! :)
közös légzőgyakorlat
Kövessétek kórusunk "útját" következik az Iparművészeti Múzeum kiállításmegnyitója és egyben kórusunk újabb megmutatkozása.

Információk itt:https://www.facebook.com/Mozdulat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése