2012. június 28., csütörtök

Mozdulat-kiállítás Kórusszerepléssel




Kórusunk a Mozdulat-kiállítás megnyitóján mutatkozott meg újra a Magyar Mozdulatművészeti Társulattal karöltve. Az Iparművészeti Múzeum csodálatos aulájában a fekete khitonok, szoknyák különlegesen hatottak.  Izgatottan gyülekeztünk az öltözöben majd kinn az aulában a teret bejárva készültünk az eseményre. Ez a nap a 100. éves Mozdulatművészet történetében igen fontos állomás, hiszen ilyen kiállítás annak előtte itt sosem volt. Aki tudja tekintse meg szeptemberig a Múzeum 2. emeletén: 

https://www.facebook.com/Mozdulat  

A V-karos mozgásokkal indítunk, néma csendben, kisebb tömeg figyelt minket:

(Foto: Jókúti György)

Ezek után a Mozdulatművészeti Társulat előadását kísértük mozdulat-képekbe beállván különböző helyeken a térben. Csodálatos élmény volt belüről is látni, átélni a műfaj varázsát, különleges erejét. A fátlyak elsuhanásának érzete a csendben, a különleges mozdulatok lenyűgözték a nézőket is. 

a Társulat fátyoltánca
(Foto: Jókúti György)


Kórusunk még 4 alkalommal tart nyitott próbát ezen a csodás helyszínen a kiálltás ideje alatt, küönoleges alkalmak, hiszen be is lehet kapcsolodni hozzánk: https://www.facebook.com/events/251898424920728/

 Mozdulatképek
Mintha másféle tér-idő kontinuumba csöppennénk, amely megnyit olyan kapukat mik a szívben tiszta,  szép, igaz helyeket érintenek.Egymással együtt mozdulva, energiáinkat összeadva, egyként mozdulva csodálatos élményeket kapunk minden alkalommal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése