2012. március 17., szombat

A Nyolcadik próba

A nyolcadik próba, "találkozás és csoportélmény":


A 15-i élményekkel és két új kórustaggal bővülve kezdtük el a szombati órát, ismételten csodaszép tavaszi időben. 
A bemelegítés, ráhangolódás után Bach és Vivaldi művekre elmozdulásformákat gyakoroltunk. A és B verziót kötöttünk egymás után ismételve. Először csak párokban kettesével majd egymás után először 2 majd 4 és 8 számolással elcsúsztatva az indítást, kánonszerűen haladva végig a mozgássoron.




Kis szünet után kerek (úgy 20-25 cm átmérőjű) fakorongokkal folytattuk a mozgást, először az egyensúlyt keresve egy koronggal fejtetőn, mellkason, vállakon, térdeken, tenyéren fenéken tartva. Hát a kezdeti nehézségek... után is ejtettük a korongokat :)) két tenyéren tartva 1-1 korongot befelé a test felé és kifelé is forgattuk, köríveken egyszerre mozgatva ejtve. Lendítettük és forgattuk is a levegőben függőlegesen az arccal szembe majd 90 fokkal elfordítva élére is. A végére egyre kevesebb volt a kontrollálatlan korongejtés :) Érdekes volt a tükörben megfigyelni ahogyan a test meghosszabbításaként a mozdulatainkkal terelgettük a korongot.
Érdekes tapasztalat volt például a kedvencem a "fátyoltechnika" után ezzel a minőségű és anyagú tárggyal dolgozni. 


Óra végére pihentetésképpen az arcizmainkat mozgattuk tükörhöz közelülve. Csináltunk mindenféle apró mozdulatot szájjal, szemöldökkel, szemmel és az apróbb-nagyobb izmokkal "grimaszolva" magunknak :))
Tetőtől talpig átmozgattuk magunkat, jöhet e következő alkalom, immáron kibővült csapattal :))


(A csoport egy része Márc. 15-én )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése