2012. március 10., szombat

A Hatodik próba

A hatodik próba, "találkozás és csoportélmény":

A mostani alkalmat ülve bemelegítéssel,  bemozgatással kezdtük. Érdekes tapasztalat, hogy az ülve sokkal többmindenre tudok figyelni az izmok bemozgatásánál. Az az érzetem, hogy a végtagjaim mozgását sokkal jobban el tudom ilyenkor különíteni. Ezek után különösképpen jólesett  "közkívánatra" a páros relaxációs feladat. Mialatt az egyikünk pihen és elengedi magát, a másik pedig megmozgatja, a végtagjait törzsét különféle mozgásokkal, rázásokkal, stb. Mivel hasonló testfelépítésűek álltak párba, kicsit kívülről is rálátást kaptunk a súlyokra, az ízületi,- és izommozgások milyenségére stb.  El is húztam a páromat a lábánál fogva 1-2 méterre :) Ezt most így leírva nehéz elképzelni, de teljesen jó érzés volt minden egyes momentuma a feladatnak!

Kis  szünet után csoportmunkánk kánon mozgásokkal folytatódott. Egyikünk elindít egy mozdulatot/mozgássort és folytonosan ismétli, amit egy másik ember követ, kánonban mozogva, majd ennek a másikat a mozgását pontosan követi egy harmadik és igy tovább... Instrukció szerint, súllyal, szintekkel, dinamikákkal variálva a mozgást. Akár egy taps is ismétlődhet, és annak elkezdője döntése szerint akármikor kiszállhat a "játékból" :) Közben jöttem rá, hogy ez egy igen érdekes és összetett feladat, amellett, hogy sokkal jobb koncentrációt tesz lehetővé egymás felé :)
Az óra végére még egy körben állásban szorosan összekapaszkodva, hátra egymás ölébe való leülést is kipróbáltunk.. na ez hab a "tortán" :)))

Március 15-én Nyílt próbánk és bemutatónk lesz a Nemzeti Táncszínház aulájában :) Minden érdeklődőt szeretettel várunk!! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése