2012. március 15., csütörtök

A Hetedik próba


A hetedik próba, "találkozás és csoportélmény":

Ez egy "extra" kivételes és ünnepi alkalom volt a Kórus történetében. Március 15-én Nemzeti Ünnepen a Várban lévő Táncszínház aulájában tartottuk a nyilvános kóruspróbánkat  Mozdulatművészeti Társulat darabjaival karöltve. Szép alkalom volt ez, utólag is nehéz szavakba önteni az élményt!! :)
Ez a 100 éve született Magyar Modern Tánc - Mozdulatművészet méltán és megérdemeltem most sok embernek megmutathatta hogy mi is az a "kincs", amelyet oly régóta annyian továbbvittek és tanítottak, táncoltak. A jó idő, a napsütés nagyon sok embert hozott a várba, akik közül sokan betértek a táncszínház aulájába, hogy élvezzék a Mozdulatművészeti előadásokat.
A kórusmozgást kinn a füvön vezettük be a síkokkal és irányokkal, légzőgyakorlatokkal köszöntve az "eget, a földet, egymást és a körülöttünk lévőket", már itt sokan felfigyeltek ránk, akik közül többen betértek a Társulat darabrészleteit (Évszakok és Babits est) megtekinteni. Aki betért ott is ragadt... egészen délután 3-4 óráig :) Fenyves Márk szavait rengeteg felnőtt mellett majdnem ugyanennyi kamasz és kisgyerek követte és figyelte. Nagy öröm volt ezt látni mindannyiunknak. Az aulában folytattuk a kóruspróbát az irányok után elmozdulásformákkal és fátyoltechnikát gyakorolva. 
MIközben  a Társulat bemutatóját és a nézőket, a betérő embereket figyeltem éreztem hogy itt megmozdult belül valami az emberekben, az energiák összeadódtak, harmonikus légkörben ünnepeltünk Együtt, Mindannyian! :)  

Az alábbi élménybeszámolók, visszajelzések önmagukért beszélnek: 

Sok ilyen élményt szertnék még, mert tovább visz és új erőt ad! Köszönet minden lelkes nézőnek és résztvevőnek! :)Ma egy csodálatos élményben volt részünk több száz és meglepetésünkre egy idő után több ezer ember figyelte a 100 éves Magyar Mozdulatművészetet reprezentáló performance-inkban 11-és 16 óra között a Nemzeti Táncszínházban és előtte a fűben, na meg a lépcsőn és a kiállítótérben! Emberek, emberi módon, kulturáltan ünnepeltek egy hagyományt és egy Hungarikumot a Magyar Kultura területén, nemzeti ünnepünk keretében! És szinte falták, habzsolták a mozdulatokat, gondolatokat, értéket, ami igaz és emberi, érthető és felfogható, szép és harmónikus, politika és konfliktus mentes, nem provokatív és nem szájba rágós! Jó élmény volt! Volt ott pici gyermekek sokasága, sok kamasz és fiatal felnőtt, kozépkorú és idős is számos! Mind ott ragadtak míg esemény volt! Ez az igezi visszajelzés!!! (nem a szakkritikusok elfogult kritizilása!).
Pálosi István - Mozdulatművész

Kedves Márk és a Többiek!
Olyan szerencsések voltunk ma a fiammal, hogy láthattuk a Nemzeti Táncszínházban az előadásotokat, egyszerűen ZSENIÁLIS volt!!!!!
Remélem még láthatunk Benneteket sokszor, köszönjük ezt a élményt!


Láttalak ma benneteket a Várban, nagyon jók voltatok! A kislányom is csak ült és nézett. Jó, hogy volt egy ilyen lehetőség!

Kedves Fenyves Márk! 2012. március 15-én volt szerencsém testközelből megtapasztalni művészetüket. Lenyűgöző előadásban volt részem! Kiemelném a Miatyánk című koreográfiát! Köszönet érte!
az Origo.hu oldalról Tuba Zoltán fotója













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése