2012. március 3., szombat

Az Ötödik próba

Az ötödik próba, "találkozás és csoportélmény":
Néhányan még a múlt heti izomláz maradványaival kezdjük az órát :) Én személy szerint minden óra után "zizegő", remegő lábakkal távozom, az izomlázat pedig a terhelés mellett, a szokatlan izomhasználatnak köszönhetem. Kifejezetten örülök például a gerinc melletti izmaim megmozgatásának!!

Elmozdulásformákkal kezdjük a próbát, 3-as és 4-es ritmikai családok elemeiből kombinációkban. Nem egyszerű!! az az érzetem, mintha a törzsem, lábaim, karjaim nem értenék az "üzenetet", hogy mit kellene csinálni :) Érdekes, hogy számomra egészen másfajta koncentrációt igényel ez a mozgásforma, mint például balettban vagy más stílusú táncok esetén. Mindamellett rendkívül logikusan van felépítve egy-egy mozgássor, mindössze szokatlan érzet a testnek, a tudatnak.

Ezek után párban kezdtünk el dolgozni, a már korábban gyakorolt síkokat, irányokat felhasználva.

Először tükörben mozogva, majd 'oppozicióban' (ellenmozgással). Párban könnyebb volt a ráhangolódás, mert miután ezt átvittük csoportos feladatnak, sokkalta nehezebbnek bizonyult minden. Másfajta koncentráció és ráhangolódás. Azt vettem észre magamon, hogy sokszor a nem jó konventrációval az együttmozgás élménye is elveszik.. Ilyenkor szerencsére terel minket Márk instrukciója a helyes közös munka és az egységben való gondolkodás felé :)

ÉS! első megmutatkozásunk közeleg :)) nem kis izgalommal várom :) Március 15-én a Nemzeti Táncsínházban egy nyilvános próba keretében lesz alkalmunk megmutatni hol tartunk most :) Már nagyon várom! Vajon milyen lehet kívülről?

Próbáink helyszíne:
Orkesztika Alapítvány - Magyar Mozdulatművészeti Stúdió:
http://www.mozdulatmuveszet.hu/studio/

és a Berczik terem, ahol szombatonként 11-15ig kóruspróbálunk :)







http://issuu.com/orkesztika/docs/2012_korus
http://issuu.com/orkesztika/docs/100_eves_mozdulatmuveszet2/1


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése