2012. szeptember 15., szombat

Az idei tanév első próbája!! :)

Újra együtt a szünet után, eljött az ősz, kezdődnek az idei tanév próbái:

A Mozdulat - kiállítás zárása után szeptember 15-én kezdtük idei első próbánkat. A nyár és a hozzá kapcsolódó programok vége után lassanként összeáll újra kórusunk. Kezdtük az első próbát :)

Páros feladattal indítottunk: álló helyzet, egymás mögött.  A pár egyik fele elöl csukott szemmel, a mögötte lévő nyitott szemmel mozgatja, vezeti őt. Először csak lélegzünk, egymásra figyelve, érzékelve, együtt lélegezve minél több felületen érintkezve egymással.
Minél több testfelület érintkezésével történik a vezetés, eleinte karfogással majd már csak testfelületek érintkezésével közölve a másikkal a szándékot. Ez összehangolja a párokat, az egymásra figyelés, átadás, irányítás momentumai meghatározóak. Különféle helyben mozgások kipróbálása után, haladással a térben. Érdekes feladat, sok tapasztalattal. Ugyanez következik cserével, majd az "élmények" megbeszélésével.
Számomra érdekes volt, hogy eleinte a külön érzékelt mozgások, hogyan váltak egységessé a pároméval.

Következő egységként, párcsere után már mindkét fél egyformán dominált a mozgásokban, a feladat egy adott testrészen való kapcsolattartás, felületen érintkezés a másikkal. Az így történő mozdulatokkal haladás a térben és kommunikálás.
A páros munka csapatmunkává bővült 4-5 fős csoportokban folytattuk ezt a feladatot.

Szünet után sorokban egy egységként mozogva haladtunk a térben, előre, hátra, oldalazva... de egyszerre egymástól nem elmaradva, az instrukciót követve.

Legvégül járással haladva a teret kitöltve oszlottunk szét a teremben. Márk instrukciója szerint egyvalakit kiválasztva magunknak, a szemünkkel kísérve, majd párhuzamosan haladva vele. A zene elindulásakor megálltunk ki hol járt éppen és a párunk mozdulatait teljesen lekövetve mozogtunk. Ugyanezen feladatotkésőbb kánonnal késleltetve gyakoroltuk.

Érdekes tapasztalatokkal bővülve kar és légzőgyakorlattal zártuk az órát :)

Idén gyerekek számára is indul kóruscsoport, részletek itt:https://www.facebook.com/events/465798220119396/

Felnőttek számára továbbra is itt :
https://www.facebook.com/events/217285121681714/A Mozdulat-kiállítás záróképei itt:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.418444868213832.95181.210986508959670&type=3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése