2012. február 25., szombat

A Negyedik próba

A negyedik próba, "találkozás és csoportélmény":

Ismét találkoztunk...  Már alig vártam az újabb csapatmunkát, a héten különféle zenékre is tudtunk "szavazni", amiket Márk javasolt számunkra. És elkezdtük az újabb próbát!! :)
Bemelegítés után, lépéskombinációk és ugrások következtek. Ritmikájában és dinamikájában is okozott nehézséget némelyikük. Viszont nagyon szépek levegősek, Márk megmutatta hogyan is kellene kinéznie egy ilyen ugrásnak. A legnehezebbek számomra a fordulatokkal, lépésekkel kötött elmozdulásformák és az őzugrás volt. Gyermekkorom testnevelésóráiról felsejlik valamiféle emlék az őzugrásról.. de ezek az ugrások dinamikusak, ritmikájuk átgondolt, levegősek, energikus és magas ugrások.

őzugrás :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=254097374648583&set=a.254073657984288.62181.210986508959670&type=3&theater

 

ezt is "próbálgattuk" :)


Közben az idő ismét elszaladt... kis pihenő következett, ami ránkfért azt hiszem :)))
Kis felfrissülés után Márk bejátszotta nekünk a kórusmunkánk első koreográfiájának" zenéjét:
Egyik kedvenc zeneszerzőm műve: Claude Debussy: La Mer c. 9 perces zenéjére kezdtük el a közös munkát a talajon fekve :) izgatottan lestük egymás arcát.


A kapott instrukciókra sok kérdés merült fel bennünk.. nagyon jó, hogy ez egyben improvizáció és vezetett instrukció után való munka. A zene gyönyörű és kifejező áramlása közben próbálgattuk mozdulatainkat... ki tudja mit hoz még a következő próba ötletek és a továbbhaladás terén. Egyre csodálatosabbak az élmények. Köszönöm hogy a része lehetek!! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése