2012. február 18., szombat

A Harmadik Próba

A Harmadik Próba, "találkozás és csoportélmény" : 

Újra kórusnapunk volt, minden szombat bearanyozója!! :)
A keresztfésű-lépés további gyakorlása mellé újabb szép feladatot kaptunk. Egy Márk által kitalált lépéskombinációt, a "lóhere-járás" (triéder-körbenjárások) jobb és bal lábbal indítva igen lekötötte a figyelmünket. Nagyon szép kombináció, koncentrációt javító. A mozgást nem lemásolni hanem együttmozdulni. Ez a lényege  a "lelke" a mozdulatnak. 

A próba azon része, amelyen a síkokat és irányokat tudatosítottuk mozgásunkkal (dimenziónális, diagonális és triagonális tértolások húzások), szintén nagyon jólesett!! Egészen más így mozdulni! Két csoportra oszlottunk és így ugyanez már nem volt egyszerű, de kívülről nézve számomra csodálatos mozgásokat produkált!!!

Az ugrásokkal (elmozdulásformákkal) zártuk az órát (az idő úgy elröppent), először a koncentrációnkon észleltük a fáradás jeleit. A mozdulatművészetben az ugrások csodálatosan kifejezőek, dinamikusak szinte feltölti az embert és nem lemeríti, bár ennek ellenére nehéz! Márk hihetetlen energiákkal mutatta meg a számunkra hogyan is néztek ki ezek az ugrások és hogy mire figyeljünk. Külön ritmusgyakorlatokkal, tapssal könnyítettük meg az ugrás ritmikájának megértését. És a "nagy mondatot" is sikeresen megtanultuk :)

Továbbra is várom hogy hétről hétre hova fejlődik, kovácsolódik össze csapatunk!! :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése