2012. november 17., szombat

Térskála és korongozás :)

Újabb "találkozás és csoportélmény":

A koronggal mindig szerettem mozogni, a testsúly áthelyezéssel, különféle dinamikával variált mozdulatokat jól gyakoroltatja az eszköz. A testsúly áthelyezését segítő mozdulatokra sok figyelmet kell fordítani, a korong a dinamika "beindulása" közben itt-ott lepotyog :) de sebaj, már hozzászoktunk!  Az egy karral való gyakorlás után következik mindkét kar egyszerre mozgása, majd a törzsmozgással kísért mozdulatok! Egy-egy mozdulati ponton felsejlik számomra a fátylazás, a vonal amit ott vezettünk.. most a korong súlya simul tenyerünkbe :) Le gördülés törzsmunkával koronggal kísérve majd vissza körbe és tovább.



(Korongozás nyáron a Kassák Múzeum nyílt napján)


Az előző alkalmakkor Márk által megalkotott térskálát gyakoroljuk, a vonalvezetésének pontosságára figyelve. Előre - jobbra.. karral rajzoljuk a pontos irányt, mozdulatainkkal követve, Bach-dallam kíséretében :) 
Mióta egyre jobban elmélyülünk a térskála-feladatokban, nekem egyre jobban tetszik! A saját helyzetünk meghatározása a térben, a pontos irányokat átjárva érdekes feladatokat tár elénk.Két karral átjárva a tér különböző pontjait újra és újra mig el nem halkul a zene.. :) Jövő héten találkozunk ! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése